Estepona is een van de mooiste plekjes aan de Costa del Sol. Het zonnige kustplaatsje verdient moeiteloos de prijs van mooiste plaatsen aan de Costa del Sol. Estepona heeft ongeveer 60.000 inwoners. Doordat er veel buitenlanders een tweede huis hebben in Estepona staat de teller op 100.000. Ondanks dat er veel buitenlanders in Estepona wonen, voelt de stad nog heel Spaans en authentiek aan. Wat de leukste dingen zijn om te doen in Estepona lees je hier en in Estepona een villa kopen via Villa Nova Spanje.

De tuin van Estepona

De gemeente van Estepona promoot zichzelf als ‘de tuin van de Costa del Sol’. Wanneer je de stad bezoekt, is het meteen duidelijk waarom dit zo is. Je ziet veel muurtekeningen van bloemen, ook vrolijke bloempotten en bedekte gevels met bloemen passen helemaal bij dit thema. De gemeente doet dit omdat ze een fijne omgeving willen creëren voor zowel de inwoners van Estepona als voor de toeristen. 

Muurtekeningen

In Estepona zijn er veel mensen die houden van graffiti. De stad heeft daarom naar eigen zeggen de meeste muurtekeningen van zuid Spanje. De grootste muurtekeningen van Spanje zou bovendien ook in Estepona zijn. Het schilderij van een visser beslaat dan ook meer liefst zes grote gebouwen!

De geschiedenis van Estepona

De geschiedenis van de stad kan je aflezen aan de diverse historische gebouwen en ruïnes die verspreid door de bebouwde kom liggen. Neem bijvoorbeeld de Romeins mausoleum, een kasteelruimte. Deze kasteelruimte is ooit gebouwd door de katholieke koningen; een klokkentoren uit de zestiende eeuw, het voormalige gemeentehuis uit de achttiende eeuw en de voormalige vismarkt die omgebouwd wordt tot een nog te openen Gastromarkt.