Het komt in de praktijk regelmatig voor dat er gebruik moet worden gemaakt van rijplaten. Dat kunnen kunststof of stalen rijplaten zijn. Op bouwplaatsen, waar de ondergrond drassig is, worden stalen rijplaten gebruikt. De stalen rijplaten worden gebruikt om te voorkomen dat vrachtwagens, die bouwmaterialen komen lossen, in de zachte ondergrond zullen wegzakken. Worden er in een bebouwd gebied woningen gebouwd waar ook wegen, fietspaden en trottoirs aanwezig zijn, dan moet niet alleen voorkomen worden dat de beladen vrachtwagens in de zachte grond wegzakken, maar ook dat het fietspad en trottoir niet beschadigen.

Ook bij evenementen worden regelmatig stalen rijplaten gebruikt om veilige parkeerplaatsen te creëren. De stalen rijplaten worden ook gebruikt om de ondergrond te beschermen. Ze moeten voorkomen dat leidingen, die in de grond zijn aangebracht, beschadigd kunnen worden. Daarom moet je tijdig de juiste rijplaten huren.

Stalen rijplaten huren

Omdat bedrijven, die aan het bouwen zijn, de stalen rijplaten niet in eigen beheer hebben, zullen ze rijplaten huren. Stalen rijplaten huren, moet je bij een erkend bedrijf doen zoals Kolbe. Kolbe levert de stalen rijplaten uit eigen beheer. Omdat ze zo’n grote voorraad rijplaten hebben, kunnen ze na je bestelling, de stalen rijplaten al binnen zes uur afleveren. De platen die afgeleverd worden, zijn schoon en recht. Voordat je de stalen rijplaten huurt, zal er eerst een vrijblijvende offerte worden opgemaakt. Je moet daarvoor het aantal opgeven en het aantal dagen dat je de stalen rijplaten wil huren.

Het huren van kunststof rijplaten

Bij evenementen waarbij veel mensen aanwezig zijn en de ondergrond gras is, zal het gras moeten worden beschermd. De kunststof rijplaten zijn kleiner van afmeting dan de stalen rijplaten. Kunststof rijplaten hebben een lengte van vier meter met een breedte van één meter en die van stalen rijplaten hebben een lengte van vijf meter en een breedte van anderhalve meter.

De stalen rijplaten worden op de juiste plek gelegd door gebruik te maken van een kraan. Wanneer je met een paar man bent, kun je de kunststof rijplaten met de hand op de juiste plaats leggen.

Bouwhekken plaatsen ter bescherming

Omdat een bouwplaats afgeschermd moet zijn, kun je ook bouwhekken huren.
Je moet voorkomen dat onbevoegden op de bouwplaats kunnen komen zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven. Komen ze zonder toestemming op de bouwplaats en krijgt de bezoeker een ongeluk, dan ben je niet verantwoordelijk. Zorg dat je aan alle voorwaarden voldoet waaraan een goede bouwplaats moet voldoen.