Wanneer je het over bulkbelading hebt dan kan je denken aan zand of cement. Dit zijn vaak producten die niet verpakt worden maar los in een ruimte van een schip worden gestort. Ze worden dan ook niet in dozen, containers of pallets verpakt.

Wat is bulkbelading

Wanneer je het over bulkbelading hebt dan heb je het over stortgoed. Dit zijn vaak stoffen die je niet verpakt vervoerd maar los vervoerd worden. Denk hierbij aan zand of cement bijvoorbeeld. Normaal worden goederen goed verpakt wanneer ze vervoerd worden maar dit is bij bulkgoederen totaal anders. Deze kunnen dus niet verpakt worden en worden dan ook los vervoerd in een boot of in een vrachtwagen geladen.

Er zijn verschillende soorten bulk

Bulkgoederen is er in verschillende soorten te verdelen.

Zo heb je de natte bulk. Je kunt dan denken aan zonnebloemolie, motorolie en ruwe olie maar ook chemicaliƫn en wijn.

Dan heb je nog de droge bulk. Hier kun je dan denken aan steenkool, zout, ijzererts, suiker, metalen en fosfaten. Deze stoffen moeten altijd met een grote zorg geladen worden.

Wanneer je het over bulktransport hebt dan heb je te maken met grote hoeveelheden bulkstoffen. Dit kunnen dan zand, grind of grond zijn. Deze lading moet op de juiste manier geladen worden omdat het anders gaat schuiven. Wanneer het gaat schuiven kunnen er nare gevolgen aan zitten.

Wanneer deze bulkstoffen met een vrachtwagen wordt vervoerd moet deze goed afgesloten zijn zodat andere weggebruikers geen last hebben van het verliezen van zand, grind of grond. Vaak zijn de vrachtwagens uitgerust met een kiepfunctie. Wanneer het dan gelost moet worden kan dit heel erg snel gaan. Wanneer er geen kiepfunctie is dan moet de bulkbelading gelost worden met een kraan, voorlader of shovel.

Hulpmiddelen om Bulkbelading te laden en lossen

Wanneer je de bulkbelading wilt laden en lossen is het heel erg belangrijk dat er de juiste hulpmiddelen aanwezig zijn. De voertuigen moeten snel gelost kunnen worden. De voertuigen moeten allemaal geoptimaliseerd worden om de bulkbelading veilig te laden en lossen. Wanneer je op de site van https://www.veenstratechnology.nl/ kijkt, kom je er achter dat ze je daar heel goed bij kunnen helpen.

Het assortiment bij Veenstra technology is zo uitgebreid dat je daar altijd de juiste hulpmiddelen kan aanschaffen. Er wordt zelfs mee gedacht en wanneer het nodig is kunnen er speciale hulpmiddelen ontworpen en gemaakt worden. Hier kan ook terecht voor onderdelen en wanneer er wat met een hulpmiddel aan de hand is komen ze die snel en vakkundig repareren.

Ook wanneer je net wilt gaan beginnen met bulkbelading kan je bij Veenstra technology terecht om een laadsysteem op maat te laten maken. Dit kan apparatuur zijn dat van silo tot aan de boot is.Ā Daardoor optimaliseer en verbeter je het laden, lossen en vervoeren. Hierdoor kun je dan weer tijd en geld besparen.