Heb je de hele zomer genoten van je SUP board? Misschien ben je zelfs al vanaf de lente met je plank het water op geweest. Het wordt nu langzaam wat kouder en de kans is groot dat je het board weer voor een tijdje laat voor wat het is. De meeste modellen zijn opblaasmodellen. Als je die opbergt is het handig om dat op de juiste manier te doen.  Als je ervoor zorgt dat je de SUP goed opbergt voor de winter kun je nog heel veel jaar genieten van je aanwinst en verleng je de levensduur ervan makkelijk met een paar jaar. In dit artikel leggen we je uit wat de beste manier is om het model schoon te maken en op te bergen. En als je slim bent doe je dit elke keer dat je hebt gepeddeld.

Maak de SUP goed schoon

Als je voor de laatste keer dit seizoen op het SUP board hebt gestaan en het is tijd om het op te bergen voor de winter neem dan even de tijd om het board goed schoon te maken. Daar heb je geen agressieve spullen voor nodig. Dat kun je gewoon met een sopje met wat zeep en een doekje doen. Zo maak je het board weer glanzend mooi en klaar voor een nieuw seizoen. Gebruik geen schuurspons, want dat kan het materiaal beschadigen.

Zorg dat SUP board droog is

Als het SUP board schoon is mag je ervoor zorgen dat je het helemaal droog maakt. Het materiaal kan gaan plakken als het niet droog is en dan loop je de kans dat het gaat scheuren. Met scheuren in een board kun je niet meer het water op en dat is zonde. Droog de hele plank met een droge doek goed droog voordat je hem opvouwt. Als je wilt kun je wat talkpoeder tussen de lagen doen om de plank nog beter te beschermen. Vouw je model voorzichtig op en zorg dat je niet hard drukt tijdens het opvouwen.

Leg alle accessoires bij elkaar

Je SUP board bestaat uit een plank met accessoires. Leg die allemaal bij elkaar als het mogelijk is. Dan kun je elke keer dat je wilt gaan sporten snel alles bij elkaar pakken en hoef je niet te zoeken naar losse spullen. Zorg dat je de pomp bij de hand hebt en leg hem terug als je deze voor iets anders gebruikt. Zo voorkom je dat je aan het begin van een nieuw seizoen alles bij elkaar moet zoeken of dingen mist.

Berg de SUP board droog op

Als je de SUP board een tijd niet gaat gebruiken berg hem op een droge en schone plek op. Vocht is niet goed voor het materiaal waar het board gemaakt als het opgevouwen is. Dan kan het aan elkaar gaan plakken en kan het stuk gaan. Het wordt dan poreus en kwetsbaar. Kies een plek in huis, bijvoorbeeld op zolder, waar je het model kunt opbergen. Een droge garage kan ook een goede opbergplek zijn. Leg ook nooit meerdere boards op elkaar. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Bekijk dan direct de website van Summertoys.nl.