Houd je melkvee? Dan heb je vast wel eens te maken met vee dat tegen de voerbox stoot om meer poeder tot zich te kunnen nemen. Er zijn door de jaren heen een aantal oplossingen op de markt gebracht, waaronder het Black-V poeder doseersysteem. Dit is een systeem dat het mogelijk maakt om zeer nauwkeurig kleine hoeveelheden poeder te doseren. Op deze manier krijgt iedere koe haar eigen portie, waardoor je melkvee niet meer te veel mineralen binnen krijgt. Benieuwd naar het belang van de juiste dosering, en wil je weten hoe dit systeem precies werkt? Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Nauwkeurige dosering

Mineraalpoeders zijn van groot belang voor de gezondheid van je melkvee. Zo dragen bepaalde mineralen bij aan de vruchtbaarheid, aan de gezondheid én aan de melkproductie. Echter kan een te hoge inname van mineralen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van een koe. Om die reden is de juiste dosering van krachtvoer van groot belang. Een verdeling met kleinere porties voorkomt morsen en verbetert de voeropname.

Hoe werkt het?

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de werking van dit systeem. Het systeem is geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes van de melkrobot, maar kan ook in het voerstation worden geplaatst. Je kiest er vervolgens zelf voor of je per keer 5 of 15 gram wilt laten doseren. Hoeveel gram er gedoseerd wordt, is afhankelijk van de dikte van de uitvalmond en de vijzel. Dankzij het speciaal ontworpen uitvalbakje, wordt beuken tegen het systeem geen effect. Er wordt geen extra poeder gedoseerd.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van een poeder doseersysteem, zoals het Black-V poeder doseersysteem van Hanskamp? Neem gerust een kijkje op de website of neem contact op voor meer informatie. De ervaren medewerkers vertellen graag meer over wat dit systeem kan betekenen voor jouw melkveebedrijf.